Aanpak

De medewerker staat centraal: basisbehoeften voor ontwikkeling

Van Ontslag naar Werk© hanteert een aanpak, gebaseerd op ruime praktijkervaring in de arbeidsmarkt en gedegen vakkennis van (strategisch) personeelsmanagement, employability, duurzame inzetbaarheid. Het belangrijkste uitgangspunt om effectief te zijn in het het traject van ontslag naar werk is het inzicht in de drie basisbehoeften van elk mens om tot goede ontwikkeling te komen. In het onderwijs is het werken met de drie basisbehoeften -relatie, competentie, autonomie- al jaren een beproefde methode voor ontwikkeling.

‘Van ontslag naar werk’ zet in haar aanpak de medewerker centraal die (ongevraagd) weer op zoek moet naar een andere baan. De aanpak stimuleert het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Het zelf op zoek gaan naar oplossingen als je weet waar je goed in bent, in een veilige omgeving waarin de relatie met de organisatie goed is, is de meest duurzame en effectieve manier om nieuw werk of een nieuw levensdoel te vinden.

De methodiek is uitgewerkt in vragenlijsten, actieplannen, verbindingsplannen en een uitgebreide toolkit met formats, modellen, informatie, websites, oefenmateriaal, filmpjes, webinars en artikelen gericht op de vier stappen voor het traject van ontslag naar werk. Bij elke stap hoort een persoonlijk gesprek en tussendoor is er ruimte voor contact via telefoon, WhatsApp en mail.

In de methodiek en toolkit zijn meer dan voldoende kennis en middelen aanwezig van: arbeidsrecht en sociale zekerheid, mediation, assessments, coaching, styling/imago-advies, financieel- en budgetadvies, opleidings- en trainingsaanbod, ervaringscertificaten.

 

Uitvoering: Liesbeth Schurink

Mijn naam is Liesbeth Schurink en ik voer de opdrachten uit. Ik ben ruim twintig jaar werkzaam geweest in de arbeidsbemiddeling in commerciële- en managementfuncties. Hier heb ik een fascinatie ontwikkeld voor het onderdeel uitstroom van het personeelsmanagementproces. Voor instroom en doorstroom is doorgaans veel energie, tijd en geld beschikbaar. Uitstroom en ontslagtrajecten worden administratief en juridisch vaak correct afgewikkeld. Zorg voor het vinden van nieuw perspectief voor de medewerker is vaak minder goed geregeld.

Het is mijn ambitie ervoor te zorgen dat het medewerkers in ontslagsituaties gegund wordt om de stappen naar een nieuwe baan bewust en competent te doorlopen. De kans op nieuw werk is hierdoor groot. Om deze ambitie waar te maken heb ik in november 2016 van Ontslag naar Werk© opgericht.

In mijn netwerk van deskundigen heb ik een kennis backup en mogelijkheden tot samenwerking.  Hierbij gaat het om diepgaande kennis: arbeidsrechtjuristen/advocaten, mediators, assessmentdeskundigen, styling/imagospecialisten, financieel specialisten, opleidingsinstituten en EVCspecialisten (ervaringscertificaten).

Voor grotere opdrachten en bij vervanging, werk ik samen met een vast team van freelancers die getraind zijn in de aanpak van ontslag naar werk©.

 

Locatie

Mijn kantoor is gevestigd in Maarssen, centraal in Nederland. De uitvoer van het traject vindt meestal plaats op de locatie van de organisatie of in (of dichtbij) de woonplaats van de medewerker. Op meer dan 100 locaties in Nederland heb ik de beschikking over een representatieve en veilige spreekkamer of groepsruimte.

 

Prijs en doorlooptijd

Elke vraag kent een unieke situatie met unieke mensen. In overleg met de organisatie bespreken we de vraag en de mogelijkheden in het traject van ontslag naar werk. De offerte geeft een goed inzicht in het traject met een vaste prijs. De beoogde doorlooptijd is drie maanden.